Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ισχύουσα νομοθεσία ίδρυσης και λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων



Ισχύουσα νομοθεσία ίδρυσης και λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων

Η ενότητα αυτή χωρίζεται σε 3 μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιάσουμε τους θεσμούς της κοινωνικής οικονομίας οι οποίοι δεν προέκυψαν ούτε από μια μεγάλη θεωρία ούτε επιβλήθηκαν από κάποια πολιτική εξουσία σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στην πραγματικότητα γεννήθηκαν υπό την πίεση της ανάγκης για συνεργατισμό στην οικονομία από τα κάτω, καθώς δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική επιλογή ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Στο δεύτερο μέρος θα αναφερθούμε διεξοδικά στο νόμο 4019/2011 περί κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Κάθε σύμβουλος ή εργαζόμενος που ασχολείται με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε επίπεδο με τα θέματα της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας οφείλει να γνωρίζει όχι μόνο την ύπαρξη αυτού του ελληνικού νόμου, αλλά και να έχει μια πλήρη εικόνα για τους όρους και τους περιορισμούς που θέτει.

Στο τρίτο μέρος θα αναφερθούμε αναλυτικά στη διαδικασία ίδρυσης αυτών των κοινωνικών επιχειρήσεων και στα εμπόδια που έχουν αντιμετωπίσει όσοι μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία, κυρίως λόγω άγνοιας των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου